Tizennyolcadik alkalommal, 2012. október 10-12. között Mátraházán kerül megrendezésre a Hírközlési és Infromatikai Tudományos Egyesület (HTE) szervezésében az Infokommunikációs Hálózatok és Alkalmazások Konferencia és Kiállítás, a HTE Infokom 2012.
A kétévente megtartott konferencián a Nemzeti Hálózatbiztonsági Központ (CERT-Hungary) idén is képviselteti magát előadással, amelynek célja a készülő új, ún. CERT-VAS (ahol VAS= Value Added Services) szolgáltatás bemutatása.

Magyarország is részt vesz a Cyber Europe 2012 gyakorlaton

Második alkalommal vesznek részt a magyarországi kiber biztonsággal foglalkozó állami szervezetek a Cyber Europe szimulációs gyakorlaton. A közös célkitűzéseknek megfelelően a hazai szereplők is a kormányzati kritikus információs infrastruktúrák ellen irányuló szimulált támadással szembeni közös fellépést és a nemzetközi koordinációt tesztelték.

Október 12-13-án kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Hacktivity, Kelet-Közép-Európa legnagyobb független IT-Biztonsági Fesztiválja. Húsz országból mintegy 1000 hacker hallgatja a magyar és külföldi előadókat, három világhírű keynote speaker érkezik Amerikából és Angliából, interaktív workshopok, hardver hacking, lockpicking (sérülésmentes zárnyitás).

További részletek olvashatók a csatolt PDF dokumentumban, amely letölthető innen.

A Kormány 2012. július 26-án kelt határozata alapján hazánk 2012. október 4-5-én rendezi meg a Budapesti Kibertér Konferenciát (Budapest Conference on Cyberspace).

A konferencia mottója: „Bizalommal és biztonsággal a szabadságért és fejlődésért”. A rendezvény célja a kibertér hálózati és tartalmi fejlődésének, szabad és biztonságos használatának előmozdítása, az ehhez szükséges képességfejlesztés lehetőségeinek vizsgálata a kormányzati és a magánszektor szoros, gyakorlatias együttműködése, a nemzetközi és regionális szervezetek összehangoltabb tevékenysége révén.