Az információbiztonsággal kapcsolatban több jogszabály tervezet új fázisba lépett, így társadalmi egyeztetésre bocsátva a Magyarország Nemzeti Kiberbiztonsági Stratégiájáról szóló kormányhatározat, valamint az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló törvénytervezet.

A jogszabály tervezetek (röviden: Nemzeti Kiberbiztonsági Stratégia és Információbiztonsági törvény) elérhetőek:

Az Európai Bizottság - az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjével közösen - a hálózat- és információbiztonságra vonatkozó bizottsági irányelv javaslattal egyetemben kiberbiztonsági stratégiát tett közzé. Az erről szóló sajtóközlemény ITT olvasható, valamint a teljes dokumentum letölthető:

A PTA CERT-Hungary (Nemzeti Hálózatbiztonsági Központ) a SANS Intézet Securing The Human program keretein belül havi rendszereséggel tudatosságnövelő kiadványt jelentet meg OUCH! néven. A 2013. februári kiadvány "Adathalász email támadások" témájával foglalkozik. A kiadvány itt érhető el, valamint az együtműködéssel és a kiadvánnyal kapcsolatban további információ a PTA CERT-Hungary weboldalán olvasható.