A Kormányzati Eseménykezelő Központ munkatársai is részt vettek a 2013 október 11-12-én tartott előadássorozaton, amely immár tizedik alkalommal került megrendezésre Magyarországon. Az esemény idén sem csupán az előadásokról szólt, hanem részt lehetett venni hackerversenyeken továbbá workshopokon is.

Idén is Papp Péter köszöntötte a résztvevőket és a programok is tartalmasnak bizonyultak.

Források:

Az Európai Unió Belső Biztonsági Állandó Bizottsága (COSI) fő célja a belső biztonság területén az Európai Uniós tagállamok közötti operatív tevékenységek koordinálásának megkönnyítése, előmozdítása és megerősítése. Ez a koordináló szerep többek között a belső biztonság területére vonatkozó operatív együttműködéssel kapcsolatos rendőrségi és vámügyi együttműködést, a külső határok védelmét és a büntetőügyekben folyta

A COSI fő célja a belső biztonság területén az Európai Uniós tagállamok közötti operatív tevékenységek koordinálásának megkönnyítése, előmozdítása és megerősítése. Ez a koordináló szerep többek között a belső biztonság területére vonatkozó operatív együttműködéssel kapcsolatos rendőrségi és vámügyi együttműködést, a külső határok védelmét és a büntetőügyekben folytatott igazságügyi együttműködést érinti.

Az ENISA Igazgatótanácsa soros ülése október 16-17 között zajlott le Vilniuszban. A Litván soros EU elnökség idejére időzített találkozó a 2014. évi munkatervvel, a 2013-ben elért eredmények számadásával, valamint tisztviselőválasztással foglalkozott.

Ülés

"A EuroCloud Magyarország Egyesület felkérést kapott Szemerkényi Réka kormányzati kiberkoordinátortól, hogy vegyen részt az októberben felálló Kiberbiztonsági Fórum munkájában.

A Nemzeti Kiberbiztonsági Stratégiában megjelölt feladat a Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Tanács létrehozása, azon belül a Tanács politikai, illetve szakmai szintű testületeinek felállítása. Előbbit – a Stratégia rendelkezése alapján – a Miniszterelnökséget vezető államtitkár irányítja és az érintett tárcák államtitkári szintű vezetői a tagjai.