Sikeresen lebonyolításra került a Microsoft Windows XP támogatásának megszűnéséről tartott konferencia

Hivatalos tájékoztatók formájában már többször is elhangzott, hogy 2014. április 8-tól a Microsoft megszünteti a Windows XP támogatását. Mivel ez az operációs rendszer rendkívül elterjedt, ezért célszerű tisztázni a támogatás megszűnésének kockázatait.
Ebből a célból a Kormányzati Eseménykezelő Központ és a Microsoft Magyarország Kft. a tavalyi év végén elhatározta, hogy egy tájékoztató konferenciát szervez. 2014. február 12-én egész napos rendezvény keretében átfogó képet kaphattak a résztvevők a támogatás megszűnésének kockázatairól, azok kezelésének módozatairól. A szervezésben közreműködött a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A meghívott vendégek elsősorban az állami- és önkormányzati szervek informatikai biztonságáért felelős vezetők és munkatársai voltak. A konferencia fővédnöke dr. Szemerkényi Réka Kül-, és Biztonságpolitikai Miniszterelnöki Főtanácsadó volt. A résztvevők meghallgathatták a Nemzeti Biztonsági Felügyelet, a Kormányzati Eseménykezelő Központ és a Microsoft Magyarország Kft. munkatársait.
A konferencia programja az alábbi előadásokból épült fel:

- Windows XP - a siker sztori
- Nem támogatott operációs rendszerek kockázata
- Mit jelent a "Windows XP End of Support", és miért kell vele foglalkozni
- Milyen eszközök állnak rendelkezésünkre az átálláshoz
- Két lábbal a földön
- XP támogatás és eseménykezelés
- Windows XP migráció lépésről lépésre
- Modern operációs rendszerek biztonsági lehetőségei
- Group Policy tippek és trükkök

A résztvevőkön végzett reprezentatív vizsgálat alapján az előadások közérthetőek, tömörek és világosak voltak. A legtöbben úgy gondolták, a konferencián elhangzottak a továbbiakban a segítségükre lesznek. Az érdeklődők számára az előadások anyagait hamarosan elérhetővé tesszük a honlapunkon, a fontosabb tudnivalókkal és linkekkel együtt.

Hivatkozás:

http://www.cert-hungary.hu/node/226