Szolgáltatások

A sok hasznos információ és szolgáltatás között az internet sok veszélyt is rejteget.
Ez a tény a felhasználók többségének evidenciának tűnik, a tapasztalat mégis azt mutatja, hogy sokan nem elég felkészültek egy számítógépes rendszerük ellen irányuló külső támadással szemben, így az internetbiztonsági incidensek száma napról napra nő.

A hálózatbiztonsági incidensek fő célpontjai a kormányzati információs rendszerek (pl. e-kormányzati portálok).

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete úgy alakította ki szolgáltatásait, hogy képes legyen a lehető leghatékonyabban fellépni ezen incidensek ellen, illetve olyan információkat biztosítani az üzemeltetők számára, amelyek segítségével csökkenthetik ezen incidensek bekövetkezésének kockázatát.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete törekszik arra, hogy a hálózatbiztonsági incidensek kezelése során egy szervezetek és közösségek közötti bizalmas, szabályozott és hiteles információ megosztási formát alkalmazzon, mivel ezek az információk sokszor tartalmazhatnak érzékeny adatokat. Erre a problémára megoldást jelent az Incidenskezelési Munkacsoport által kialakított Érzékeny Dokumentumok Megosztási Alapelvek (link ÉDMA) ajánlás, ami a szervezetek közötti önkéntes információkezelési szabályrendszer.

Ha további kérdése van a szolgáltatások igénybevételével kapcsolatban, kérjük, keressen minket a kapcsolatok résznél leírt kapcsolati pontokon.